Presentaties
PowerPoint is de vaste waarde om een presentatie te maken.
Hier geven we enkele tips en tricks voor het maken van een goede presentatie en het maken van een PowerPoint. Via site KUleuven leren presenteren vind je ook goede info.
Hier geven we enkele tips en tricks voor het maken van een goede presentatie en het maken van een PowerPoint. Via site KUleuven leren presenteren vind je ook goede info.
Alternatieven
Prezi is een online tool waarmee je presentatieskan maken. Een Prezi-presentatie bestaat eigenlijk uit één ‘groot scherm' waarop je afbeeldingen, teksten, filmpjes, hyperlinks en andere elementen plaatst. De presentatie zoomt achtereenvolgens in op de verschillende elementen. Een presentatie in Prezi kan je zowel online als offline (na downloaden) vertonen.
Zie deze link voor een gratis cursus Prezi. |
Sway |
Klik hier om te bewerken.
|
Met Haiku deck kan je slides met sterke achtergrondfiguren en optimale weergave van tekst op de voorgrond tonen. Er zijn diverse stijlvolle thema’s.
Zie info video en voorbeeld. |
Slides carnival is een site waar je heel veel attractieve templates kan vinden om een online presentatie te maken via Google drive. Je hebt dus wel een Google account nodig.
Je kan een template kopiëren en een eigen presentatie maken. Deze presentatie kan je tonen via Google drive maar ook downloaden naar een gewone PowerPoint-presentatie. |
Emaze is een presentatietool die zweeft tussen PowerPoint (slides) en Prezi (dynamisch).
Er is keuze tussen vele templates (met subtemplates) die in beperkte mate (vb. afbeelding) aanpasbaar zijn. Je kan ook vertrekken van een PowerPoint en deze inladen in het programma. De presentaties zijn wel openbaar. Indien je de presentatie privé wil zetten of downloaden moet je een premium account maken. Zie link voor meer info. |
Projeqt is een interactieve, real-time storytelling- en presentatietool waarmee je, als je het eenmaal doorhebt, verbluffende presentaties kunt maken. Zo is het mogelijk om middels de zogeheten API’s (sociale) netwerken te importeren in jouw Projeqt: denk aan Twitter, Facebook, YouTube, Pinterest, Instagram en noem maar op. Als de presentatie eenmaal gepubliceerd is, worden deze API’s automatisch bijgehouden. De Twitterfeed blijft up-to-date en op het Pinterest-bord dat je hebt geïmporteerd staan je laatste pins. Daarnaast zijn de ‘normale’ features, zoals het importeren van tekst en afbeeldingen, ook gewoon beschikbaar.
|